WE BRENGEN DE GENTSCHE FIESTE (in't klein) NAAR EVERGEM

WIJZIGING PROGRAMMA!

Wegens gezondheidsredenen kunnen de optredens van GUS ROAN niet doorgaan. We houden er aan hem zeker opnieuw uit te nodigen als zijn gezondheid het toelaat. We wensen hem alvast beterschap!


Op zondag 18 juli zal hij worden vervangen door WIM CLAEYS.

Op woensdag 21 juli door RUDY HAMMOND & BLUE LADY CHRISTELLE

Meer info onderstaand.

Praktische richtlijnen

We hebben er uiteraard heel veel zin in en we hopen van jullie hetzelfde! We moeten echter rekening houden met de huidige covid-voorschriften die, behoudens mogelijke veranderingen in de toekomst, onze richtlijn zijn bij het organiseren van dit evenement.  We zijn bijgevolg genoodzaakt om een aantal regels en voorschrijften toe te passen om alles veilig en duidelijk te houden. Neem die aub eerst eens door.


RESERVEREN

Algemeen is reserveren voor iedere activiteit noodzakelijk. Niet alleen omwille van de covid-regels, maar ook om alles eonomisch en ecologisch correct te houden: enkel met reservaties weten we hoeveel grondstoffen we moeten inkopen voor de speciale maaltijden. In deze tijden is verspilling nog erger dan anders...


Om dezelfde redenen zal onze gebruikelijke menukaart herleid worden tot een minimum-aanbod op het terrein..  Zoetigheidjes zoals ijsjes of een zakje chips kunnen we uiteraard wel aanbieden. We voorzien echter op verschillende dagen een speciaal menu waarvoor je kan inschrijven.


Reserveren voor activiteiten met maaltijd kan tot 2 dagen voor de geplande activiteit. Je kan hiervoor gebruik maken van de knoppen die automatisch je mailprogramma openen met als onderwerp jouw reservatie (datum en activiteit). 


Vermeld aub de volgende dingen:

  • je naam en telefoonnummer
  • met hoeveel personen je komt
  • hoe kom je: te voet, met de fiets(en), met de auto ('s). 


Dat laatste vragen we uit voorzorg bij elke reservatie zodat we een globaal beeld krijgen en de nodige maatregelen kunnen treffen aangaande verkeersveiligheid en bewaking. Er is aan het terrein gratis parking voorzien, doch bij een full-house, zou deze te klein kunnen worden. We onderhandelen momenteel voor een tweede parking iets verder op. Carpoolen, te voet of met de fiets? Hoe minder auto's er moeten rijden, hoe minder BOB's er nodig zijn ;-) 


ACTIVITEITEN & PRIJZEN
We organiseren zowel in onze zaal als in onze tuin activiteiten. De voorstellingen van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren gaan telkens door in de zaal. Er zijn per show 200 plaatsen beschikbaar. Een reservatie voor een show kost €17,5 per persoon. De zaal opent een uur voor de voorstelling. Bij shows in de namiddag,  sluiten we de zaal een uur na de voorstelling. Je bent uiteraard welkom om nog even te blijven nagenieten in onze tuin, maar mocht je willen blijven voor het aansluitende buitenprogramma, dien je ook daarvoor te reserveren.


Alle andere optredens zijn gratis, doch bij de meeste sluit voor of na de voorstelling een speciale feestmaaltijd aan die we zeer budgetvriendelijk aanbieden voor €25 per persoon. Er zijn  per evenement 200 plaatsen.


BINNEN OF BUITEN...

Op beide locaties is alles voorzien zodat het niet nodig is om tijdens een optreden of show de andere locatie te betreden: er is een bar met een eigen ploeg voor bediening en er is buiten sanitair voorzien.
We moeten en gaan erop toezien dat de covid-regels worden gevolgd. We hopen dan ook ten stelligste op julie begrip en medewerking om hier samen (ondanks mogelijke beperkingen) een groot feest van te maken. De richtlijnen zullen duidelijk vermeld staan op onze locatie. De algemene rictlijnen die overal gelden zijn ondertussen wel al gekend...

SCHOON WEER... OF NIET?

Mochten de weergoden roet (nou ja, regen) in het eten gooien, verhuizen we de buitenactiviteiten uiteraard naar binnen. We houden de voorspellingen in de gaten en zullen mogelijke veranderingen tijdig aankondigen op onze Facebookpagina.


OP DEN BOTS EENS BINNENSPRINGEN?

Mensen die spontaan afkomen (want tussen de optredens door is onze tea-room op het terras gewoon open), zijn welkom zolang we het maximum toegelaten aantal aanwezigen niet overschrijden. Het is echter niet de bedoeling om zonder reservatie aan te sluiten bij de geplande activiteiten. 


NOG VRAGEN?

Onderstaand  vind je dus ons alternatief programma voor de mensen die de Gentse Feesten helaas voor de tweede keer op rij moeten missen. Nu komt het er op aan om veel eieren naar de Arme Klaren te brengen zodat de zon van de partij is! 


Nog vragen? Contacteer ons gerust via mail of telefonisch bij Nancy op 0496 95 82 96.
Je kan hier ook terecht voor reservaties.


ZATERDAG 17 JULI

We houden het om te starten een beetje ‘bescheiden’: de tea-room zal op de normale uren geopend zijn, doch vanaf 15u in teken van onze feesten staan met een officiële openingsreceptie in aanwezigheid van onze Burgemeester Joerie De Martelaere (of afvaardiging) en speciale gasten. Het geheel wordt opgeluisterd door een zogenoemd ‘dweilorkest’. We ronden af tegen 18u. Het buitenterras blijft evenwel open met bediening.


Vanaf 19u gaat de zaal open voor de mensen die hebben gereserveerd voor de première van Het Lachvaccin.


Jean Pierre Maeren viert dit jaar zijn zilveren jubilee als bekende poppenspeler en comedian. We maakten in 1996 op tv kennis met Nicootje en Zuster Vaseline in het populaire moppenprogramma H.T. & D. Het zijn twee van zijn poppen-typetjes die nog steeds geliefd zijn bij het publiek. Hij scoorde in 1998 een dikke hit met zijn Albert Rap onder de naam De Popkoning. Die naam is blijven meegaan, iedereen weet waar dat voor staat. Hij vulde in het verleden met gemak volle zalen voor verschillende theatershows waarin de bekende poppen een prominente rol spelen. 


We zijn heel trots dat De Popkoning deze zomer samen met zijn aangever Jan Wuytens in première hun nieuwste productie bij ons in het OC voorstellen! 

ZONDAG 18 JULI

GENTS ONTBIJTMATINEE (8u tot 12u)

We serveren al vanaf 8u een uitgebreid ontbijt, inclusief bubbels Spumante! Om 10u30 verwelkomen we FRED GEIRNAERT & RONNIE MARINO

Dit Gentse duo brengt een muzikaal programma vol amusement en entertainment. De conferences, muziek en humor volgen elkaar in ijltempo op. Fred Geirnaert werd in 2007 ambassadeur van de Gentse Leute en kreeg in 2012 een erkenning in het stadhuis van Gent voor een 50-jarige carrière als cabaretier. Ronny Marino is reeds meer dan 30 jaar een populaire beroepsmuzikant. Samen een garantie voor een geslaagd event!


Gezien het vroege uur, zal deze activiteit binnen in de zaal doorgaan, tenzij er sprake is van een excellente zomerochtend. Dan doen we het uiteraard lekker buiten.

HET LACHVACCIN (14u tot 18u)

Middagvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 14u, start van de voorstelling voorzien om 15u. De zaal sluit om 18u.

GRATIS OPTREDENS  (19u30 tot 22u)

Geen speciale maaltijd deze avond, wel lekkere speciale snacks op het terrein én optredens van PATRICK MORENO en GUS ROAN

PATRICK MORENO is al lang geen onbekende meer in de streek en al zeker niet bij ons in De Burggrave: hij is onze zingende huiskok!


Hij brengt een repertoire van Nederlandstalige klassiekers en meezingers, afgewisseld met Engelstalige crooners en ambiance nummers.

Afgelopen jaar waagde hij zich bij gebrek aan optredens door corona aan het uitbrengen van enkele eigen nummers. En met succes: Familieradio, VBRO en zelfs een clip op Ment TV. Hij staat letterlijk te popelen om weer op het podium te kunnen. Dat gaat ongetwijfeld knallen.

Het eerder aangekondigde optreden van GUS ROAN is helaas wegens omstandigheden afgelast. Hij wordt vervangen door een andere Gentse klassebak: WIM CLAEYS.


Deze multi-instrumentalist/zanger draagt het Gentse dialect al jaren hoog in het vaandel. Hij is een vaste waarde op de Gentse Feesten met zijn combinatie van eigen liedjes en songs van bekende Gentenaars (waaronder Walter De Buck) overgoten met een flinke scheut humor. Een acoordeon wordt al lachend al eens een 'trekzak' genoemd, maar wist je dat dit effentief een echt instrument is? En jawel: Wim Claeys bespeelt er eentje, een echte!

DINSDAG 20 JULI

FEESTELIJKE LUNCH  + SHOW  (12u30 tot 17u)

We serveren vanaf 12u30 tot 14u à volonté onze huisspecialiteit varkenswangetjes met frietjes, sausjes en verse groenten. Om 15u verwelkomen we DIRK BAUTERS & VANESSSA CHINITOR

Wie tijdens de 'Gentsche Fieste' wel eens op het Veerleplein komt, weet dat dit duo daar zo goed als elke namiddag voor een vol plein zorgt. Beleefd als we zijn, dames eerst… 


VANESSA CHINITOR werd in 1996 bekend als finaliste in Ontdek De Ster Show. John Terra nam haar onder zijn vleugels en niet veel later had ze een eerste hit met In Al Mijn Dromen. Haar volgende singles en full-cd maakten haar in 1999 één van de favorieten bij Eurosong. Ze behaalde de overwinning en mocht ons land datzelfde jaar gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem. We weten allemaal dat Nederlandstalige liedjes het zelden super doen en dat daar wel vaker andere dingen meespelen dan kwaliteit van de liedjes. Niettemin, ze behaalde een verdienstelijke 12de plaats! Vanaf 2000 was ze vooral bezig met televisiewerk en muzikale samenwerkingen met onder meer Bart Kaëll en Luc Caals. In 2000 startte de muzikale samenwerking met Dirk Bauters en werd het koekenbak op twee fronten: heel veel optredens én… een succesvol huwelijk…


DIRK BAUTERS is al zijn hele leven een actief muzikant die tal van bekende artiesten begeleide op klavier en accordeon. Een paar namen? Jean Walter, Bob Benny, Will Ferdy, Samantha, Marc Dex, Jules Kabas, Jo Leemans, Paul Severs, Willy Sommers, Eddy Wally en tal van andere bekenden. Hijzelf was echter niet bekend als artiest bij het grote publiek. Daar kwam verandering in door zijn optreden als moppentapper in het populaire tv programma H.T. &D . Ineens leerden de mensen hem en zijn indrukwekkend palmares kennen. De rest is geschiedenis…

HET LACHVACCIN (20u tot 22u)

Avondvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 19u, start van de voorstelling voorzien om 20u. De zaal sluit om 23u30.

WOENSDAG 21 JULI

HET LACHVACCIN (14u tot 18u)

Middagvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 14u, start van de voorstelling voorzien om 15u. De zaal sluit om 18u.

ZOMERSE BBQ + OPTREDENS  (18u tot 22u)

De kolen zorgen voor de eerste heerlijke stukken vlees om 18u. We bakken tot 20u30. Tijd genoeg dus om lekker te genieten van de verse groenten, de sausjes, het drankje en uiteraard… (Zelf in te vullen. Een tip; we voorzien 5 stuks per persoon). Vanaf 20u30 verwelkomen we MARINA WALLY en GUS ROAN & DEN OVERSCHOT.

Moeten we MARINA WALLY eigenlijk nog voorstellen? We denken het niet… De showbizz werd haar met de paplepel meegegeven door haar betreurde vader en volksheld EDDY WALLY. Het kon niet anders dan dat ze ook op het podium zou staan, wat sinds het afscheid deels een hommage aan Eddy is geworden.  Ze brengt echter ook eigen liedjes uit, waarvan de recent verschenen nieuwe single Wereld getuigt: geniet van het leven en blijf jezelf. Een boodschap die ze met veel brio voor zichzelf in alle geval naleeft,  dat kunnen we haar zeker en vast aangeven!

Het eerder aangekondigde optreden van GUS ROAN & DEN OVERSCHOT is helaas geannuleerd. Het wordt vervangen door RUDY HAMMOND & BLUE LADY CHRISTELLE.


Rudy & The Blue Ladies (normaal zijn ze met z'n 2) zorgen met hun Allround Show Combination al jaren voor de stemming op allerlei evenementen. Met hun uitgebreide repertoire passen zij zich aan alle wensen aan en weten ze als geen ander een feest  compleet te maken. Zeer geliefd bij collega muzikanten als je weet dat special guests zoals Gary Haggar, Jason Bradley, Jacky Lafon en vele anderen in het verleden kwamen meedoen! Bij ons staan geen speciale gasten op het plan, maar met Rudy weet je nooit. Kans is groot dat hij op zijn minst Marina eventjes terug naar het podium roept...

VRIJDAG 23 JULI

AMBIANCE-NAMIDDAG  (14u tot 18u)

Geen speciale maaltijd, wel veel ambiance en snacks beschikbaar op het terrein... DJ Peter Van Praag haalt de plaatjes boven en vanaf 15u treden HDR 5.0 op.

Ze maakten samen al een paar keer een podium op KAMPING KITSCH onveilig… Verkleden mag, maar is niet verplicht. Voor de insiders die vertrouwd zijn met vermeld festival: de gebruikelijke attributen gaan we achterwege laten...

DJ PETER VAN PRAAG is al decennia lang een specialist in ambiance brengen voor alle leeftijden. Zijn platencollectie loopt in de duizenden… Geen verzoeknummer dat ontbreekt… We weten nog niet of we tegen dan al op een dansvloer zullen mogen, maar zijn er zeker van dat het binnen de tafelbubbels moeilijk zal zijn om te blijven zitten…


HDR (5.0) staat voor HANS, DE ROB, DE RAF, DE RONDER & DE ROOVER. Waar de 5.0 voor staat, weten we zelf niet… In alle geval: dit vijftal mist een paar hoekjes… In hun programma RADIO GOOLE HANS gieten ze de meest uiteenlopende covers en genres in een onverwachte en vooral grappige versie. 


Met vragen als: wat als Elvis nu de zanger van U2 zou zijn geweest, of AC/DC een reggae-band, of Kylie Minogue een man… Het zijn maar een paar voorbeelden. Ze spelen live op akoestische gitaren, maar ook daar zijn rare dingen mee aan de hand. En de drummer heeft niets meer dan een houten doos en een cimbaal bij zich. Onze trouwe klanten weten al van eerdere passages dat deze band met gemak de lont aansteekt en er in een mum van tijd de feestelijke stemming in bengt.

HET LACHVACCIN (20u tot 22u)

Avondvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 19u, start van de voorstelling voorzien om 20u. De zaal sluit om 23u30.

ZATERDAG 24 JULI

VLAAMSE LUNCH  + OPTREDEN  (13u tot 17u)

Iets later lunchen kan in de zomer geen kwaad… We houden het lekker eenvoudig Vlaams: een 'half kieken’ met kroketjes, verse groenten en een goeie klodder mayonaise of andere saus… Meer moet dat niet zijn, zeggen ze bij ons thuis.

 

Vanaf 15u trekken we de bergen in met een spetterend optreden van ALPENFEVER.


Een gitaar, een accordeon, twee jonge vrolijke broers in lederhosen die niet alleen een perfecte samenzang hebben, maar ook (wel degelijk!) kunnen jodelen… Je waant je meteen in de Alpen. Dit duo scoort al meer dan 10 jaar heel hoog in Oostenrijk en Duitsland. Nochtans zijn ze gewoon van bij ons… 


ALPENFEVER brengt tiroler-volksmuziek van de bovenste plank die zelfs de grootste criticus zijn mening over het genre doet herzien. Topkwaliteit!

HET LACHVACCIN (20u tot 22u)

Avondvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 19u, start van de voorstelling voorzien om 20u. De zaal sluit om 23u30.

ZONDAG 25 JULI

GENTS ONTBIJTMATINEE (8u tot 12u)

We gaan de laatste dag vroeg beginnen en serveren al vanaf 8u een uitgebreid ontbijt, inclusief bubbels Spumante!


Vanaf 10u zorgen ANAÏS & ELIAS voor de muzikale sfeer.

Vanaf 10u zorgen ANAÏS & ELIAS voor de muzikale sfeer met een repertoire dat ons terug in de tijd van de jazz, en swing de jaren ’30, ’40 en ’50 brengt, afgewisseld met Franse chanson.


Het is een beetje vreemd op zich: een repertoire dat ons terug in de tijd van de jazz en swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50 brengt, afgewisseld met Franse chanson, gebracht door twee heel jonge muzikanten (beiden begin twintigers…). Het bewijst meteen dat ook deze muziek tijdloos is. Chanson van onder andere Edith Piaf en Charles Aznavour, jazz en swing van onder meer Ella Fitzgerald en Nina Simone.


Anaïs zingt als een nachtegaal, Elias speelt als een geroutineerde virtuoos… Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ze beiden oud studenten uit het MUDA (Evergem) zijn, maar er komt een pak talent bovenop.
Een absolute aanrader voor een sfeervolle zondagvoormiddag!


Gezien het vroege uur, zal deze activiteit binnen in de zaal doorgaan, tenzij er sprake is van een excellente zomerochtend. Dan doen we het uiteraard lekker buiten. 

HET LACHVACCIN (14u tot 18u)

Middagvoorstelling van Jean Pierre 'De Popkoning' Maeren en Jan Wuytens. Deuren open om 14u, start van de voorstelling voorzien om 15u. De zaal sluit om 18u.

SLOT BBQ + OPTREDENS  (18u tot ?)

In de zomer mag men als kok al eens in herhaling vallen, zeker als het over BBQ gaat.. We gooien voor onze slotavond nog eens wat kolen op het vuur!


Vanaf 19u30 verwelkomen we GLENN THEINPONT, PATRICK MORENO en KURT BURGELMAN.

We voorzien per artiest een uur, wat wil zeggen dat het op deze slotavond waarschijnlijk wel ietsje later dan 22u zal worden als de afsluiter het podium verlaat…

Wie van het Vlaamse genre houdt, kent ongetwijfeld  GLENN THIENPONT. Deze Gentse zanger beleefde zijn eerste topmoment in 2017 op het hoofdpodium van de Gentse Feesten als voorprogramma van charmezanger Christoff. Ondertussen verschenen al verschillende singles met bijhorende clips die zeer positief werden onthaald op radio en tv.

De grote doorbraak is er nog niet, maar het mag gezegd: Glenn bouwt rustig verder aan zijn carrière en die loopt gestaag in stijgende lijn. Als Gentenaar mocht hij zeker niet ontbreken in ons programma.

Het orgelpunt van onze slot-avond en tevens afsluiter van het ganse gebeuren, vertrouwen we toe aan een Gentse levende legende van de nieuwe lichting… KURT BURGELMAN zal zonder twijfel op termijn in het rijtje van Walter De Buck, Romain Deconinck en andere legendarische namen passen.

Zijn band BIEZEBAAZE staat bekend als de uitvinders van een nieuws muziekgenre: STROPROCK (op zijn Gents uit te spreken), een mengeling van rock, folk en humor. Uiteraard volledig in het Gents. 

PATRICK MORENO stelden we eerder al voor. Voor de trouwe schare lokale fans maken we met plezier een tweede keer plaats voor hem op ons podium. Zijn repertoire is toch groot genoeg, hij hoeft begot geen twee keer dezelfde liedjes te doen... 

Hun grootste hit is LoetseBollekeZoetse, zo’n beetje het lijflied dat ook bij solo-optredens van kurt steeds een hoogtepunt is.


Tijdens de lock-down door corona, schreef hij een hele boel nieuwe liedjes. Stuk voor stuk doorspekt van pittige teksten en de nodige humor. Hij komt deze samen met ‘de klassiekers’ en ongetwijfeld ook wat bekende liedjes van andere artiesten bij ons live voorstellen. Gent houdt van hem en heeft hem lang moeten missen… De kans is heel groot dat de reservaties voor dit optreden snel zullen gaan. Wacht dus niet te lang als je erbij wilt zijn…